Sidor

torsdag 12 augusti 2021

Upploppet!

Jaha, sista semesterveckan påbörjad. Jag har varit vaken snortidigt flera morgnar med två kissnödiga hundar. 
Förut, när första kisset var runt 05:30 -6:00 då kissade jag dem och sen gick vi och la oss igen. Skönt, för det har ju varit semester, men när jag sen vaknade igen vid 9 rycket, var jag formligen som död! Så trött!
Det är bättre att jag inte somnar om även om vi är uppe innan 06, så nu gör jag inte det. 
Bättre att komma i säng tidigt i stället. 
När jobbet drar igång kommer jag att behöva gå ut med dem vid 06 för att sen vara jobbklar vid 08 ändå.
Inte de dagar jag jobbar hemma, men ska jag iväg krävs det. Jobbar jag hemma, då sätter jag mig ju direkt vid datorn och behöver varken fixa till mig eller byta kläder. 

Jag har mailjour den här veckan, vilket innebär att jag behöver gå in och kika en gång om dagen, så det gjorde jag i måndags vid 10. Lösenordet sitter liksom i fingrarna, så jag satte mig och knappade in det...och där tog det stop!
Jag blev helt blank i skallen och testade ett annat och ett annat och sen det första igen, för jag visst ju att det var rätt, men inte.
Vafasen!
Jag drog igång telefonen och tänkte att jag kan maila helpdesk och be dem kika vad som hänt, men se det gick inte heller, för den krävde lösenord också. Inte ens gamla mail laddade den och kalender var helt tom! 
Jag blev lite svettig där och ringde vår växel för att bli kopplad. 48 personer för mig i kö! What!
Aha, det är måndag och många är tillbaks på jobbet...och har garanterat gjort som jag, glömt lösenordet!
Jag visste att jag mailat med helpdesk strax innan semestern, men bara senaste veckans mail gick att se. Fasen.
Sen slog det mig att dom hade ringt mig veckan innan semestern och det numret låg som tur var kvar!
Det var bara 7 för mig i den kön så jag hängde kvar. Pinsamt nog så visade det sig att mitt lösen gått ut klockan 8:30 damma dag!
Vad är oddsen liksom!
Men det ordnade upp sig och vid 11 kom jag in och kunde läsa mailen. :-)
I ett av dem fick jag info om att vår kontorsstart hade flyttats fram ytterligare ett par veckor. Tanken var att vi skulle vara tillbaks på plats den 15 september, men nu jobbar vi på distans hela september ut. 
Med tanke på Heidi så är det bra, det ger mig ytterligare två veckor att jobba på rumsrenheten! :-)

Hon är rätt duktig, men senaste dagarna har hon kissat inne ganska ofta. Vi kom på igår att det ju är för att hon senaste kissat på mattan som ligger under matbordet..och nu luktar den ju kiss! Och var kissar hon då? Jo på mattan förstås!
Så nu rullade vi ihop den och jag tvättade den med högtryckstvätten. När vi lägger in den igen ska jag lägga handdukar och tidningar på den, så att hon inte kissar rätt på mattan. 
Även hallmattan tog jag ut och spolade av. Den har legat några år och är en sån som tar allt smuts som man råkar ha med in. Den var smutsig! :-)
Men troligen kommer hon inte att sätta sig där heller nu. 
Lillfjompan! 
Hon är en liten piraya nu, jäklar vad hon bits och på allt! Men hon växer och har nu lärt sig att hoppa ner från soffan, via en stor kudde som ligger på golvet. Det kom hon på helt själv!

Hon har också plötsligt blivit mer "mammig" och hänger efter mig överallt! :-) Hon lystrar nu även till sitt namn, så hon utvecklas helt klart. 
Nästa söndag är hon 3 månader. 

Den här donnan är lite lätt trött på valpen ibland. :-) Man märker när hon är trött eller hungrig, då är stubinen kort och lillsyrran åker på däng!
Det är lite lustigt att se, för jag trodde inte att hon hade det i sig. Hon är ju världens snällaste, lugnaste och mjukaste hund. 
Lite lättskrämd och skygg, inte aggressiv någonstans alls, men Heidi får igång henne och väcker jaktinstinkten. 

Jag är helt säker på att hon skulle kunna vara med på rådjursjakt! 
Hon känner dem på långt håll, spårar och blir helt vansinnig när hon ser de. Jag undrar vad dom skulle hända om man släppte henne?

Hon är mammigare än någonsin! 
Och söt som socker! Jag har aldrig tidigare träffat en sån fantastisk hund, så lättlärd och mjuk. 
När jag i morse sa till henne när hon stod på terrassen "ska du väcka pappa?" så sprang hon direkt upp, till rätt dörr och sen när jag släppte in henne hoppade hon upp och väckte honom. 
När hon stod där i sängen sa jag " och Minime??" då hoppade hon ur och sprang in till hennes rum1 :-) 
Så smart vovve. Helt underbar.

Igår gick jag en kvällsprommis med henne och Heidi fick stanna hemma. Det gillade hon inte! Hon pep och förde liv. När vi kom hem sen blev hon så jätteglad och kastade dig över Bella! 
Dom bråkar en del, men leker mer och mer och gosar också oftare nu.
Jag kan vakna mitt i natten av att dom ligger bredvid varandra vilket är härligt att se.
När jag har varit borta, kommer dom båda och hälsar på mig, men om jag haft Bella med mig, så hälsar Heidi först på Bella och sen på mig. :-)

Vi har en jätteglad kille i huset också! Lilleman fick sin efterlängtade moppe! Som han tjatat, motiverat, läst på, berättat och förklarat varför det är en bra idé! :-)
Han fyller ju så sent, i början av november, men ska förbereda så bra han kan nu så att han förhoppningsvis kan få sitt kort direkt då. Vi hoppas på en snöfattig november!
Moppen får bo på landet tills han har sitt kort. 
Han är helt klart värd det, som i stort sett suttit på sitt rum senaste året pga pandemin. Nu är dom ett gäng killar som har moppar och som kommer att vara "motorburna" när dom är ute.
Det känns bra, för då slipper dom åka tåg/ buss och dom håller sig nyktra för att köra. :-)

Han blir så stor! Så fort!

Dom börjar skolan nästa onsdag. Nu ramlar det in information från skolan och på fredag ska jag och Minime på ett uppstartsmöte med hennes nya lärare.
Det blir jättebra. 
Hon har genomgått  en utredning hela våren och har nu fått diagnosen ADD. Det gör att vi nu ska lägga upp nya strategier med skolan.
Men det blir jättebra! Det kan inte bli värre än året som gått. Det vill ingen av oss ha tillbaks. 
Pandemin har varit "lätt" om man jämför vad hon har gått igenom. 

Skolstarten gör att vi återvänder till stan i helgen. Minime, hundarna och jag åker på lördag och killarna kommer på söndag, då dom ska iväg på roligheter på lördagen. 
Det känns ändå bra, precis som det gör när semestern är slut. Jag ställer in mig på det och så är det som det är. 
Man får göra det bästa av det och inte tänka på att jag helst skulle stanna. 
Och för barnen är det också bra, att få rutiner och kompisar igen. Minimes vardag blir väldigt "rutig" med rutiner för medicinering, vissa ska tas på morgonen och vissa på kvällen. Och hon måste äta på speciella klockslag osv för att ADD medicinen tar bort matlusten. 
Så nu har vi köpt både en vägg kalender där info ska in så att hon ser vad som händer var och när och en kalender att ha med sig där annat ska skrivas in.
Hennes största utmaning är närtidsminnen/arbetsminnet och där hjälper att skriva ner information.

Men det är oerhört skönt att hon byter både stadium och kärare så att vi får börja om på ett blankt papper. Det finns alldeles för mycket besvikelse och frustration runt hennes tidigare lärare. 
Att vi inte förstod är en sak men att hennes lärare inte har sett hennes problematik är illa. 
Nåja, det kan bara bli bättre från och med nu. 
Lilleman går ju sista året, så även där måste vi sätta in tumskruvarna och höja några betyg. 
Så jag kommer att lägga mycket av min fritid på barnen och hundarna detta år. Inget annat kommer jag att hinna med utöver jobbet. 
Men det känns som upploppet nu. Sen har jag snart inga skolbarn kvar! Yey!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar