Sidor

onsdag 25 januari 2017

Mycket ledigt blir det!

Idag är jag lite busig och tittar in...på en tisdag! ajaj! ;-)
Men, jag sitter och väntar på att maten ska ramla ner, så att jag kan gå ner i gymmet.
Bröst och mage ska tränas idag.
Det är så skönt när barnen nu går hem själva allt som oftast och jag bara kan åka hem. Det blir lite tidigare och middagen blir tidigare.
Sen är jag bättre på att faktiskt gå hem, när det är dags. Jag börjar ju tidigare på dagarna när maken lämnar barnen och kan gå hem tidigare.
Och nu är det ljust både när vi åker och när vi kommer hem! Så najs!
I morse lämnade jag barnen och lät dom sova lite längre än vanligt. Jag hoppade igång jobbet här hemma under tiden de åt frukost.
Men, när vi klev ut genom dörren, så fick jag "den där" känslan. Det var ljust, solen hade precis gått upp, det var kallt, men krispigt i luften.
Himlen var otroligt fin!

Jag fick den där känslan, som man får när man är i tex Spaninen och man vaknar jättetidigt och går ut.
Det är fuktigt i luften och krispigt. Nästan kallt, men man känner hur varmt det kommer att bli.
Den känslan som är obetalbar.
Så var det i morse och jag log hela vägen från skolan till jobbet!

Jag blir mer och mer sån ju äldre jag blir. Känslan, doften.
Häromdagen när jag åkte hem, var det också en sån där härlig doft. Kväll, fukt, mossa.. och jag fick verkligen kämpa för att inte sätta mig i bilen och åka till landet!
Som jag vill vara där nu.
Men jag vet ju att det inte är vår än. Det kommer att komma kalla dagar, vi är ju inte ens in i februari!
Vi tog en promenad på lunchen idag och det var magiskt härligt.
Solen var varm när man stod i lä!
Nåja hittills har veckan varit bra.
Jag har påbörjat intag av gurkmeja som ska vara antiinflammatoriskt och bra för leder bland annat.
Det kan ju inte skada. :-)

Nu krigar jag mot mitt ilskna knä, för jag njuter så galet av mina Hiit- pass. Och för att kunna köra dem så måste knät hålla.
 Mycket härlig mat blir det! :-)
 Dagens middag! Såå gott!
Uppdatering...
Det blev inget mer igår. Jag gick ner och tränade och när jag kom upp var Lilleman hängig. Ont i halsen och lite febrig.
Han hade ont i halsen igår morse redan, men det släppte med lite Strepsils, men nu kändes han mer förkyld.
Så, idag blev han hemma och jag jobbade hemifrån.
Det är en sån vecka där det funkar bra. Vissa veckor är det mer problematiskt att vabba, men nu är jag jag mitt i planering av flera stora projekt, som jag lika gärna kan sköta hemifrån, så det funkade bra.
Och han är ju så stor att han klarar att ligga hemma själv även om han är skruttig under de möten jag behöver åka på, vilket jag behövde under eftermiddagen.

Dock var det ju så typiskt att jag lämnade datorn på kontoret igår. Sen sent på kvällen fick jag ett mail som gav mig ont i magen och som jag visste behövde åtgärdas idag. Pronto!
Så jag mailade en kontaktperson och förklarade läget och att jag inte kunde plocka fram den informationen jag behövde via telefonen där och då. Sen var jag på kontoret 6:30 i morse för att hämta datorn! :-)
Innan någon annan ens vaknat i huset! Som tur är har jag en kollega som alltid är tidigt på kontoret, för jag mins inte avlarmingskoden. Men hon var på plats och jag susade in, hämtade datorn och var hemma igen på ca en kvart!
Skönt att ha nära till jobbet och kunna kombinera kontoret med att jobba hemma.

Jag har som sagt flera stora projekt som går av stapeln nu under våren. Det mesta är under kontroll, men det gäller att ha huvudet med sig på alla fronter.
Ett projekt ger mig alltid gråa hår för det är så mycket som strular och kontaktpersonerna är inte helt enkla att ha att göra med.
Vi är många inblandade och det strular _jämt_. Usch. Luften går alltid ur mig när det hela är över. Jag deltar inte, men när alla andra är på plats och det pågår så njuter jag hejdlöst. :-)
Nu strular det som sagt, igen, men enligt kontaktpersonen ska allt vara under kontroll. Så får vi väl se..Jag har mina tvivel, med rätta, för just när jag trodde att allt var under kontroll, fick jag ett mail om att en person, som vi nyss avbokade skulle vara med, igen!
Och då var det bara att börja om... *suck*

Men, även om våren är hektisk, så är det ju rätt najs. För all den ledighet jag inte hade över jul, kommer jag att ha under slutet av april, maj, juni och slutet av juli!
Det är _jättemycket_ ledigt!
Vi börjar med sportlov i slutet av februari. Då tar jag två lediga dagar och är ledig i fyra dagar med helgen.
Sen är det påsk i mitten av april. Då tar jag inget extra ledig men är ändå ledig i 4, 5 dag. Med lite tur kan jag jobba hemma halvdagen och vi kan pipa till landet redan kvällen innan.
Sen är det första maj med en ledig måndag.
(sen åker jag på två konferenser på raken veckorna efter..)
I slutet av maj dyker kristihimmelsfärd upp och det blir 5 lediga dagar. Plus planeringsdagar direkt efter och 4 lediga dagar runt pingst.
Sen jobbar jag två dagar och tar ledigt på skolavslutningen, för att sen åka till Spanien en vecka. När vi kommer hem är det 2 dagar till midsommar, så jag tog dem ledigt också.
Vilket ger 17 dagar på raken ledigt!
Sen jobbar jag en vecka för att mest troligt pipa iväg till Almedalen ett par dagar.
Kommer hem och jobbar två veckor och går sen på 4,5 veckas semester igen!
Tjopp!
Galet när jag tittar i kalendern.
Med andra ord så ska allt jag har tänkt göra och har i uppdrag att göra fram till semestern vara klart i slutet av april. Sen händer inte mycket! :-)

Det är det jag har i bakhuvudet nu när jag går in i en ganska hysterisk jobbperiod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar