Sidor

onsdag 13 december 2023

Så det kan bli!

Oj oj, nu har jag checkat av så mycket på min långa lista, att jag är helt snurrig i bollen! :-)

Helgen bara försvann ju. Jag jobbade till 19 på fredagen, och var lagom trött i knoppen när jag kom hem. 
Jag var inte lika trött i fötterna som jag brukar vara, för platsen vi var på var inte lika stor som tidigare år, plus att jag höll mig inomhus, för att spara luftrören. 
Så min sista närvaro i just det projektet var absolut bäst av alla år! :-) Även förberedelserna innan tyckte jag var bäst någonsin. 
Men, man ska ju sluta på topp! ;-)

Lördagen gick jag upp hyfsat tidigt, för att vi skulle vara på julbord lagom till lunch och det var en bit att åka. 
Jag var inte ett dugg nervös även om jag skulle träffa nästan alla nya kollegor, men det är ändå en liten målgång som gör en lite slut.

Väl hemma, så började jag duka inför makens 50 års lunch på söndagen. Jag var helt säker på att halva familjen skulle ligga sjuka, men det var bara svärdottern och ett av barnbarnen som kroknat. 
Nästan alla hade legat sjuka veckan innan. 

Vi har stort hus och en enorm matsal, men när vi får två respektive till och barnens kusiner har med sig respektive.. Då vet jag inte hur vi ska göra? :-D

Men det är så skönt att kunna duka kvällen innan och sen låta det stå kvar utan att det stör. Så härligt! 
Det var ju precis därför vi köpte det här huset, så att vi får plats! 

Vi gjorde det lätt för oss och beställde en buffé då ingen av oss hade tid eller ork att mickla med mat dagarna innan. 
Vi chansade på den lokala ICA butiken och jäklar vad god mat dom gjorde! Bra att veta, för vi lär ju ha en hel del fester framöver också. 
Studenter och grejer. :-)

Det var en trevlig lunch och vi var nöjda med att det blev just lunch, så fick vi bara lägga oss raklånga i soffan sen! :-) 
Men, det kändes ju på måndagen som att jag inte haft någon helg alls. Jag var så trött! 
Som tur är jobbade jag hemma och hann andas en dag innan det var dags för årets sista event på tisdag morgon - mitt sista på detta jobb!

Vi hade rekordmånga anmälda vilket var jättekul och både maken och min nya chef var på plats!
I sista minuten ombads jag att vara med i programmet och jag förstod ju att det skulle komma fråga om mitt nya jobb. :-)
Och visst, jag fick summera mina 9 år lite och sen berätta vart jag ska ta vägen. Flera i rummet visste redan, men många visste inte, så jag fick en del frågor sen. Mest "när är din sista dag".. Min nuvarande chef sa "alla frågar det med panik i rösten" :-D 
Gulligt ändå. 

Vi åkte till kontoret sen och hade möte, men jag är helt utloggad nu känner jag själv. Nu känns det som att jag är klar. 
När vi gick från frukosten tänkte jag "jaha, nu kommer jag inte att träffa någon från nya jobbet förrän när jag ska börja". Men efter lunch så ringde en av de nya kollegorna och frågade om jag vill vara med på deras julmys de har en av dagarna innan jul. 
"Vi längtar ju efter dig" sa hon! :-) Hur härligt är inte det att höra? Klar att jag vill vara med! 

Idag fick jag en uppmaning från vår HR att de semesterdagar jag har kvar ska jag helst ta innan första januari, så nu kommer jag att ta många fler än jag först tänkt över jul. 
Det blev också lite märkligt, för nu jobbar jag bara måndag och tisdag nästa vecka och sen är jag ledig till 3 januari! 
Det är ju jättelänge!
Den 8 januari är alla kollegor tillbaks och då är det bara en månad kvar tills jag slutar. 
Sista dagen är egentligen den 9 februari, men där tar jag semester. 
Det känns konstigt att vara kvar efter min avtackning på torsdagen så lämnar jag in telefon och dator och lämnar skeppet. 

Så januari blir nog till att dokumentera och göra det jag planerat göra i mellandagarna, jag tar inte på mig något nytt. 
Ett event har jag samma morgon som jag slutar, vilket är lite galet, men, men. 
Det projekt jag trodde att jag skulle behöva rådda in i det sista, får nog en kollega ta över verkar det som. Skönt! 

Så nu börjar jag liksom se slutet på det här. :-)
Nästa tisdag ska vi iväg på halv planeringsdag, vilket jag ju bara är med och dokumenterar. Sen ska vi käka julbord och sen gå hem till chefen och dricka lite glögg. :-)
Och - sen går jag som sagt på semester! 

Idag var det ju Lucia, men nu firas ju inte det speciellt längre. Man får inte gå på barnbarnens firande och ens egna är ju inte alls där längre. 

Jag känner mig rätt i fas gällande julen och på fredag ska jag och Lilleman åka och köpa gran. Så, det blir jul även i år! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar