Sidor

torsdag 11 maj 2023

Grönskan har exploderat!

Nu verkar det som att värmen är här för att stanna!
Så najs! 
Och så sjukt sur jag kommer att bli om det kommer kyla igen! :-D Men det ska det väl inte göra nu, möjligen mindre varmt...

Nu har vi ju tränat klart med Bellas PT och vi känner oss mycket modigare och säkrare på det mesta, både hon och jag.
Målet med träning var ju att kunna gå hundpromenader, specifikt en med massor av hundar på nyår, men även vara med i andra sammanhang för hundar eller bara ha dem med oss överallt. 

Eftersom att det gick så bra på sista träffen med tränarens hund, så bokade jag in oss på en uppstyrd promenad i slutet av maj. 
Men, innan dess känner jag att vi nog måste öva mer, för att hon inte ska stänga av helt om det ska tränat något samtidigt. 
I vintras gick jag med i en lokal grupp, där man träffas väldigt kravlöst med hundar som behöver öva och träna. 
Men, eftersom rekommendationen då var att Bella inte skulle träffa andra hundar alls under en tid, så har vi aldrig deltagit. 
Nu tänkte jag att det dock var dags så vi var iväg på en träff häromkvällen. 
Gruppen är väldigt bra, det är blandat stora och små, unga och gamla och hundar med lite olika utmaningar. 
Alla är överens om långt avstånd och respekt för hundarnas space. De som har hundar som funkar bra men behöver träna möten, gör det. 
De som bara behöver stå och titta på gör det och de som vill träna mer när avstånd gör det. 
Guld!
Bella gillande inte hela upplägget i början, hon fällde svansen i samma minut hon fick hoppa ur bilen. 

Ny plats -läskig! Nya dofter - Läskigt!
Och - andra hundar - skitläskigt!! 
Vi valde en plats i närheten där det finns ett jättestort fält att vara på. 
Där kunde vi hålla lååååångt avstånd i början som vi sen minskade ner.

Efter en stund så släppte det och vi kunde gå ganska nära och promenera lite hit och dit. 
Framgång!
Så nu ska vi fortsätta med det tills andra hundar inte alls bekommer henne. Det går fort fram nu. :-)

Min vecka slutade lite sisådär! 
Avbruten skalm på min glasögon! Yeye! 
Bara att boka tid hos optikern, vilket ju var lika bra. Jag har inte uppdaterat mina glasögon sen innan pandemin, så det var ju dags.

Jag hade tur att jag fick tid i vår lokala butik som är upphandlade redan dagen efter. Och tur att jag även hade semester. :-)
Från start hade vi helt andra planer för den här helgen och semesterfredagen, men som det så ofta gör kom det in grejer från höger, som gjorde att helgen inte alls blev som tänkt. 
Nåja, en ledig dag fylls ju rätt raskt upp med grejer. 

Förutom glasögonen så fick jag även tid hos en tjej som jag har fått rekommenderad att gå till med Heidi som bara vägrar att klippa klor. Hon vägrar att man tar i tassarna tom. 
Vi tränar och tränar här hemma och jag får klippa en klo lite här och där. Mest filar jag och det kan gå en i taget, men det tar tid att komma hela vägen runt. 
Så med jämna mellanrum måste hon klippas hos någon, men inte heller det är lätt. Senaste frisören jag hittade kom ut med henne igen och ville inte tjuvhålla henne. 

Men idag gick det fint, hon accepterade henne och hon fick klippa alla klor. Lite protester absolut, men ingen panik. 
Det är sån skillnad på folk, vissa bara har "det". :-)
Så nu är hon fin igen och jag kan fortsätta att öva med henne. 


Skönt att ha hittat ett ställe där jag vet att det funkar. :-)

Det blev en tidig morgon vare sig jag hade semester eller inte. Vi ska fixa till taket lite, det ska tvättas och sen målas och innan det fixade lite skavanker till. 
Men, det är ett spännande tak och inte helt lätt att gå på, så man var tvungen att använda en ganska rejäl kran för att komma åt.
Det var en spännande föreställning för grannarna. :-)
Taket kommer att bli så snyggt när det är klart. 

Jag hann med att åka till Ikea en sväng också och köpa lite nödvändigheter som behövs till landet och - ett litet bord till vår frukosthörna. 
Det stod ett plastbord där är vi flyttade in som vi har slängt. 
Nu har vi haft en köksstol där för att kunna ställa kaffekoppen på. :-) Nu äntligen har vi ett litet bord i stället. 

Och jädrar vad grönt det är nu överallt! Många har lidit av pollen senaste veckan vilket inte är så konstigt när allt exploderat. 

Gräset vid badet är grönt och när vi gick en promenad med hundarna var det fullt av folk som grillade och hade det mysigt. 
Så härligt! 
Det har lagt sig ett dis av grilldoft i hela området, man hör musik och prat vilket är fantastiskt. Det ÄR liksom sommar! 
Vi har ganska varmt i sovrummet redan, hela övervåningen är varm, trots att vi öppnar fönster på skuggsidan, så jag misstänker att jag och hundarna kommer att sova i tv rummet i sommar där det är svalt. 
Det är svårt att ha helt öppen balkongdörr, hundarna skäller gärna om någon går utanför eller om/ när rådjuren tassa över tomten. 
Jag åkte och hämtade lilleman när klockan var 01 natten till lördag och då åkte jag i pyjamas, med tofflor på fötterna! :-)
(Nu är man där igen, då det ska hämtas barn lite här och där på dygnet! :-D Men jag gör det så gärna!)

Men, nu när det är varmt och ljust länge, då vill jag inte sova utan utnyttja varenda liten ljus timme vilket också kommer att behövas. Det är mycket som ska hända innan midsommar både på jobbet och privat. 
Sen ska vi inte prata om vad som ska hända under semestern. 
Jag har ju två perioder ledigt och jobbar två veckor mitt i vilket visar sig vara bra. Jag kommer att behöva åka in till kontoret och ha lite koll på vissa saker. 
Men det blir bra. 
Huvudsaken att sommaren är här! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar