Sidor

fredag 15 september 2023

Lång fästingperiod.

Nu sägs det att den riktiga hösten ska komma och lite skönt är det!
Värmen är lite märkligt när man är inne i september. Det har varit kladdigt och klibbigt, men senaste dagarna har det varit lite kallare och klarar luft. 
Himlen brann häromkvällen när vi var ute på kvällspromenaden. Så vackert.

Nu måste jag planera promenaderna på ett annat sätt, för går man ut lite för sent så är det mörkt! Då är det fint om man hittar en gatlampa längs vägen. :-)

Jag kunde inte låta bli att beställa lite garn, nu när det var rea. Jag gillar att ha handledsvärmare när det blir lite kallare, då behöver man inte vantar, vilket är hopplöst att ha när man ska ha hundgodis och bajspåsar på promenaden. 
Och det går så fort att sticka! :-) 

Vi har också jättekallt på kontoret, så man behöver ha vantar när det är som värst. 

Det har varit en 7-8 grader på morgnarna nu och Lilleman som kör moppe insåg att vantar inte var en dum idé så vi fick gräva fram några. 
Och nu är det nog dags att lägga fram åtminstone tunna vantar och halsdukar. 

Det var tur att jag jobbade hemma på fredagen, för fjant blev dålig. 
Hon är en liten dammsugare och blir dålig i magen lite då och då, men som tur är så har hon hittills prickat dagar när jag är hemma!
Det har varit en vecka där jag varit iväg varje dag så hon valde rätt när hon började kräkas lagom till lunch på fredagen. 

Hon blir så ynklig och tycker verkligen synd om sig och ligger och piper...
Men bara hon kräkts "klart" så börjar hon ju må bättre och efter några sprutor av vätskeersättning så brukar det ordna upp sig, även så denna gång. 
Hon är inte jätteglad över att man vätskar henne med spruta, men det går ändå bättre än när vi var iväg och gav dem vaccin i veckan. 
Den som dom ger på spruta var slut från tillverkaren, så dom fick näsdroppar!
Helt klart ett intressant alternativ som vi inte gör om! :-)

Vi fick oxå nytt recept på fästingtabletter. Håller värmen i sig kan vi bara göra uppehåll december till februari typ...
Som tur är mår dom inte dåligt av dem.och de funkar perfekt.
Festingarna dör och går att plocka bort gör hand.
Äckliga kryp!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar