Sidor

tisdag 9 juni 2020

Prinsen kom på besök!

Alltså vilken helg! Jag har hunnit så mycket mer än jag ens vågade tro! 
Vi pep iväg så snart barnen slutat skolan, då jag redan tidigare på dagen insett att alla studenter inte alls var inställda! Det hördes tidigt att det visslades och tutades. När jag åkte för att tanka insåg jag raskt att det var mängder med bilar och människor ute. 
Så vi drog som en avlöning och var ute på landet ganska tidigt. Så skönt! 

Jag tog en vända i trädgården och insåg ju att det vuxit över alla bräddar och att fyra dagar borta inte alls var bra. Det behövdes vattnas lite och bindas upp massor.  Lite hann jag med, sen grillade vi gott och funderade över omflytten i huset. 
Det är inte alls länge sedan som vi funderade på hur vi skulle göra och frågade Lilleman om han kunde tänka sig att flytta ut ur huset och till friggan. 
Han blev ju lyriskt glad över att få ett eget hus! :-) Så han var på att göra det så snart som det bara går. 

Maken hade inte tid att påbörja projektet nu då han sitter och pluggar till en mastodonttenta snart och även gör grupparbeten, på distans. 
Men, det bromsade ju inte mig! :-)
Jag sov krattigt dåligt natten till lördag för att det var så fruktansvärt varmt! Vi sover ju nu på övervåningen, under taket. Det blir galet varmt och maken, han är en frusen skit, som sover med tjock pyjamas och vill ha stängd dörr. 
Jag är varm! Vanligtvis har jag alltid varit varm och velat sova med öppet fönster, numer, när man är " i den åldern" vill jag sova med öppen dörr! :-)
Jag var vaken mängder med gånger och nästan rann ur sängen. Jag hämtade till slut en blöt, kall, handduk och la på benen. 
Men jag sov inte bra alls.
Vaknade skitsur och seg. Men, med lite kaffe i magen så körde jag och Lilleman igång. 

Först tömde vi friggan. Våningssängen vi hade där har blivit isär och ihopskruvad så många gånger att skruvarna nu helt gett sig. Så den åker på grovsoporna. 
Men madrasserna och en säng som stod under våningssängen, bar vi upp på det lilla loft som finns i attefallet. 
Det är inte mysigt att sova där, men det går. :-) Just nu är det ett förråd för diverse mjuka saker, som madrasser, täcken och mjuiksdjur. 
Ett litet bord med stolar ställdes in i det lilla förrådet, som vi numer kallar råttförrådet, efter incidenten i våras där råttor ätit upp två renfällar. (fy fasen på ren svenska att städa ur det!)
För att få in bordet och diverse andra småsaker, fick jag snällt röja lite i just det förrådet.
Jag fick också röja lite i attefallet och flytta om lite grejer där för att få in lite lösa grejer. (Shit var kommer alla grejer ifrån??) 
Men, städat blev det! :-)

Sen, städade jag av friggan och så bar vi över säng och bokhyllor från Lillemans rum. 
Det var inte gjort i en handvändning direkt. Vi hade mängder med böcker och film i dessa bokhyllor som vi inte haft plats för på andra ställen. 
Sen orkade vi inte mer den dagen. Jag var helt mörbultad! :-)

Men, han kunde sova sin första natt där! Och det gick ju bra. 
På söndagen, bar vi över skrivbord och annat löst och så är han på plats. Det krävs lite hyllor på väggarna, som vi hade på lager (här slängs inget i onödan!) och det ska dras lite sladdar osv, men det få maken göra så småningom. 

Så, nu är Lillemans gamla sovrum tomt och urstädat. 
Tanken var att vi skulle flytta ner vårt sovrum dit, även om det är ett litet rum. 
Jag gillade tanken, för att få rummet till bara ett sovrum, det vi har nu är ett "multirum" med makens skrivbord där han pluggar....
Men, sen ändrade vi oss igen. Så nu lutar det mot att soffa och vardagsrumsbord åker in i Lillemans rum och det blir ett litet tv rum.
Man sitter där så sällan och där kan vi gödsla med hyllor, för alla böcker vi har. 

Vi ska provsitta lite innan vi bestämmer oss, men det skulle var skönt att inte behöva släpa ner våra tunga sängar. :-) 

Hur som så kommer det att bli så bra.
Och - vi har beställt köksö till köket! Weee!

Vi kommer att göra vardagsrummet som sitter ihop med köket till matplats. 
Nu står det ju en soffa där och ett vardagsrumsbord. I köket som är i direkt anslutning ett köksbord med stolar. 
Det är trångt. 
Om två är där samtidigt, får man liksom vänta på att den andra ska bli klar. Två kan absolut inte laga mat samtidigt.
Problemet är också att det är för lite förvaring. Skåpen är ganska små och det blir trångt och vi har funderat länge på hur vi ska lösa det.
NU löser vi det!
Vi har beställt en köksö, som har mängder av förvaring. Man kommer att kunna jobba vid vanliga köksbänkarna och vid köksön. 
Kanon!
I det som nu är vardagsrum, ska vi så ställa ett stort bord, med i läggs skiva, där vi kan sitta de nio som vi ofta är och med lite tillägg även fler. 
Det blir så bra!

Och nu är vi halvvägs med jobbet. Så skönt. 

Även om jag stod med näsan i förråd, skåp och annat, hann jag njuta lite av trädgården också. Nu växer det på alla bräddar. Det går nästan lite för fort! Jag vill bromsa tiden och verkligen njuta. 

Det regnade otroligt mycket hela lördagen och en bit in på söndag natt och som det behövdes! 


För ett par veckor sedan satte jag ett par rosenbönor. Jag har funderat på det flera år men glömt att köpa bönor. Dom är ju jättesöta. Stora, rosa med svart fläckar. 
Nu har flera kommit upp och jag satte två vid en husknut och två vid en björk. Dom kan tydligen blir uppåt två meter höga. Ska bli så kul att se!


Nu har två rhododendronbuskar till slagit ut. Dom är rosa/ lila och så fina! Jag gav dem lite mer gödning än jag brukar denna vår och det betalade sig! 
Nu är det bara en kvar som inte blommar och den står ganska skuggigt och är lite hängig. Men den ska nog också ta sig. 


Det växer i växthuset också. Jag satte krasse där och låter dom vara kvar och dom trivs! :-)
Dom är jättestora! 
Även flera pelargoner är toppenfina! 


Jag köpte ju en klättrande blomma för ett tag sen, som jag inte mins namnet på tyvärr. Men den mår också bra och blommar så fint. 


Det är ju första hela sommaren som jag har detta växthus och nu känner jag att jag vet hur jag vill ha det. Jag vill ha flera blommor som blir stora och som "bor" där. Klematis, murgröna och lite annat klättrande. Pelargoner och lite annat. 
Och förstås tomater. Jag har flera plantor på gång, så det blir tomater till sensommaren. 

När jag kloppte gräs,  var det ren tur att jag inte klippte öronen av den här lilka herren!
Så otroligt söt! 

Nu, harvar vi oss igenpm de sista skoldagarna och sen, sen är det sommarlov! 
Äntligen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar