Sidor

onsdag 19 juli 2023

Höstig känsla.

Det var lite målgång i lördags, när vi satte oss på altanen utanför köket, som är mest klar och åt middag som vi gjort på vår älskade Ofyr, prick på dagen ett år sedan vi fick nycklarna till huset! 

Lite galet! :-)
Vi har ju haft Ofyren i rätt många år på landet. Det var ett spontanköp från en trädgårdsmässa, men som vi har grillat allt på i flera år, året runt! På vintern tar det längre tid att få den varm, men samtidigt skön att stå vid för just värmen. 
Nu när vi är mindre på landet, så vill vi ha den här hemma, trots att den var galet tung att flytta.

Men- vi kände oss som kungar när vi skålade in den middagen! :-) 

Vi har påbörjat ytterligare ett projekt på en del av tomten, där det legat sten som lagts väldigt taffligt. 
Man har inte gjort underarbetet bra, så alla stenar lutade åt lite olika håll, plus att det ligger duk under bra en del av ytan. 

Nu plockar vi bort stenarna och lägger gräs i stället, vilket blir mycket mysigare. Vi har nästan inget gräs på övriga delen av tomten. På baksidan av huset är det skugga jämt, så det blir mest mossa plus att hundarna far runt där så det blir rätt förstört ändå. 
Och på andra delar av tomten är det planteringar eller uteplatser, så det blir toppen att få ett par kvadrat gräs där. 

Vi var iväg till plantagen för att kika på utemöbler och då blev maken helt fast på de små färgglada rosor som såldes ut. 
Han ville ha en av varje, men vi tog fyra som fick plats där jag drog bort lite andra perenner som vi inte gillar så värst. 
Jag köpte också en till Dahlia. Tanken är att jag ska övervintra dem och dela på dem. Utmaningen är bara att hitta en tillräckligt sval plats över vintern. Jag misstänker att det är lite för varmt överallt och i förråden ute riskerar dom att frysa bort.... Jag kanske får förvara dem i ett av husen på landet som vi bara håller så pass varmt att det inte fryser, men inte värmer upp.

Nåja. nu är min semester slut!
Jag har en dryg vecka till om två veckor, men själva långledigheten är slut, vilket känns helt ok.
Det är som jag tidigare beskrivit något helt annat när man trivs kanon där man är. Det har inte varit så mycket att jag inte velat återgå till jobbet tidigare, utan det har varit sorgen av att behöva packa ihop sig och åka "hem". 
Där jag inte ville vara. Hade jag kunnat bo kvar och pendla (vilket vi iofs gjort senaste åren då barnen klarat sig själva där ute) hade det varit helt ok, men till slut när skolan börjat så var vi ju tvungna att pallra oss iväg. 
Och då har jag haft en inneboende sorg över att veta att snart är vistelsen slut, även då det var både veckor och dagar kvar. 
Nu grävde jag runt i rabatterna till 20 på söndag kväll och sen åkte jag till kontoret på måndag morgon.. 
Vips. 
Utan den ledsna bollen i magen. 
Och det var ju tur, för jag "sommarjobbar" på en annan avdelning dessa veckor. Det körde ihop sig där och personalen riskerade att inte få någon semester, så när jag ändå delade på min sommar lånade chefen ut mig. 
Det är helt annan verksamhet och en del att sätta sig in i, men går bra. Det är ändå inte helt nytt för mig och jag kommer långt på att ha jobba länge och kan leta fram info jag behöver, så det är rätt kul!

Nästa vecka ska jag bara vara stöttande och sen när jag kommer tillbaks från nästa ledighetssväng ska jag stötta igen en vecka. 
Det är ett kul avbrott i det vanliga men jag var rätt mör i huvudet när jag åkte hem. Det brukar sällan vara så full fart just första dagen efter semestern. :-)
Jag köpte med mig färska jordbuggar som tröst. *hehe*


Det är en liten märkligt känsla, för det är bara en 13-14 grader och doftar nästan lite höst på morgnarna.
När jag gick med hundarna härom morgonen kom en "pust" från sjön som var både kall och fuktig och direkt doftade det sååå höst. Jättemärkligt, mitt i juli. 

Troligen blir det varmt igen, men just nu känns det inte som högsommar direkt om man jämför med förra sommaren! Då rev vi ju köket och det var galet varmt, så är det inte nu. Skumt hur olika det är från år till år och vi prickade helt rätt veckor både förra året och nu. :-)
Ifos hade alla våra projekt varit lättare om det inte var så varmt, men man behöver ligga på lite laddning under sommaren upplever jag. Kalla semestrar är man som inte riktigt klar när hösten kommit. 

Jag har tom hittat suget på att lag höst mat, det suget dyker alltid upp när luften blir klarare och kallare. 

Man svänger inte ihop en paj när det är som varmast. :-)

Det känns tom lite höst i skogen. Blåbären har kommit och det finns massor! Jag ska ut i helgen och lägga upp ett lager. Till och med hundarna älskar blåbär, så lagret behöver vara större än vanligt. :-)

Och ljungen blommar nu, så vackert! Men det ÄR så höst och doften är höst, men det är också ljuvligt. 
Jag gillar hösten. 
Men - i trädgården märker man att det fortfarande är sommar. De rosor jag klippte ner hårt i höstas och nu i vår är på gång nu. 

Så det är lite blandade känslor just nu., det känns som höst, men är sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar