Sidor

onsdag 13 juni 2018

Äntligen!

Men äntligen!
Hur långa har inte senaste veckorna varit? Så skumt, för mars, april och maj bara försvann, men veckorna i juni har varit så långa och vi har varit så trötta!
Men nu så! :-)
Igår var det så skolavslutning.
Vi samlades först på skolgården där rektorn och skolans ägare höll tal och delade ut utmärkelser.

Minime hade med en liten bukett blommor till sin "kille" och fick sen en bukett av en annan kille! :-)
Hon kommer inte att ha problem med det här i framtiden antar jag... Däremot lär hon ju bli hatad av tjejerna för att killarna flockas som flugor på en sockerbit...?

Jag fick klona mig lite och springa emellan deras klassrum. Som tur är har dom nu haft sina klassrum i samma byggnad så det gick lite lättare än förra året!
Först var jag med i Minimes klass, där dom sjöng en ny, egenskriven sommarlåt. Jätteduktiga!
Sen smet jag iväg upp en våning och var med i Lillemans klass. Båda klasserna har suveräna pedagoger, men dessa två magistrar är något alldeles extra.
Så fina och har hållit klassen i schack med en hård men samtidigt mjuk hand. Man märker att dom genuint gillar barnen.
Varje avslutning får dom en "medalj" med en skriven, personlig text. Så fint!
Lite underfundigt, ibland på rim, delar dom ut dessa och varje barn känner sig speciell.
Det var några barn som byter skola och då grät magistrarna en skvätt vid utdelningen. Speciellt en av dem fick snyta sig gång på gång! :-)

Så var det året slut!
Vi hade ju hoppats på att det skulle vara sista timmarna i dessa trånga lokaler, men så blir det inte riktigt.
Nya skolan är inte riktigt klar! :-)
Men på god väg. Dock hinner man ju inte till augusti, utan det blir novemer "isch"
Jag gissar på januari -19
Men den kommer att bli kanonfin och stor! Det känns så bra att dom ska gå här till nian utan att behöva byta skola.
Och att det blir så nära. En annan fin grej är att Minimes "bästis" nu också byter skola och börjar i höst.
Det blir så bra!
Direkt efter avslutningen, droppade jag barnen hemma och åkte på ett möte.
Även det var en sommaravslutning och riktigt trevlig. Jag träffade folk som jag inte sett på ett tag och hann prata i kapp med.
Just i det här sammanhanget är det så najs att vara, för jag var tidigare med som företagare, men då fanns ju hela tiden stressen att hinna och kunna träffa och prata med så många potentiella kunder som möjligt och det gick inte riktigt att bara slappna av och vara.
Nu är jag ju på plats för att representera och finnas där om någon behöver kontakt med oss. Jag behöver inte sälja ett enda dugg!
Så skönt! Fortfarande efter 4 år. :-)

Sen var det dags för Lilleman att åka till tandis. Det är alltid total ångest när vi ska dit.
Han har ju haft år av trassel, som jag inte ens orkar gå in på. Vi försöker att inte tänka så mycket på hur det har varit, utan på hur det är nu och framåt.
Nu har vi hittat rätt tandläkare och rätt rutiner. Bara att få träffa samma person varje gång betyder så oerhört mycket för honom.
Nu fick han stjärna för borstningen och inga nya hål. Yey! Nu har han inte fått något nytt hål på drygt ett år. DET är enormt för oss.
Men, de bedrövligt dåliga mjölkisarna ramlar ju ut nu i tid och otid. Två nya tänder är på gång upp och tre tänder kommer han att tappa snart.
Så nu ska vi ta hand om de nya som kommer. (Han har emalj och anlagsproblem som gör att vi måste använda lite andra metoder än man annars gör på barn..)

Så det var en sprudlande glad kille som hoppade ut från tandis och tjoade och tjimmade. Han var gladare över det än av skolavslutningen! :-)

Väl hemma, bad jag barnen om en klassisk skolavslutningsbild. Det gick sådär bra! :-)

Den här veckan blir lite halvhackad, där jag jobbar hemma mellan mötena, för att "fasa in" ungarna så att dom inte slår ihjäl varandra första veckan. :-)

Och det var ju suveränt skönt att få lite sovmorgon i morse och ändå ha ätit frukost och öppnat mailen vid 8.
Nu ska jag hugga tag i träningen igen med. Igår kväll tränade jag och senare på kvällen gick jag en prommis med minime. Som jag behöver det.
På torsdag, då jag jobbar hemifrån på förmiddagen, ska jag också träna. Finns ingen orsak att inte göra det, jag måste få in rutinen igen. För tiden finns.
Sen blir det ju lite knepigt när jag ska åka från landet, med en timme till och ifrån, men jag kan i andra hand börja jobba senare än vanligt, så jag borde hinna ta ett varv runt området ändå.

Det känns så bra att tagga ner lite nu och gå i lite segare tempo. Jag trött. Fattar inte varför, men jag är trött.
Man måste väl inse att man inte längre är 24!
Jag skulle behöva få lite tid till mig själv, att bara vara. Börja yoga igen tror jag.
Lite lustigt är det, igen, när jag läser mitt horoskop, för det är precis så. Som att jag går och väntar på "något". Man blir ju lite nyfiken...

"Kära Fiskarna, du har kört hårt i ett helt år nu och jag hoppas att du tog åt dig av min anmaning om behovet att vila, rekreation som jag skrev om förra veckan. Det är lika aktuellt nu och jag hoppas att du hinner ha lite ledigt och kan njuta av värmen, solen och sommaren. Om inte – se till att göra det. Den nya månen på onsdag infaller i ditt hemkära 4:e hus och det är viktigt att du ser om grunden i ditt liv. Här menas allt ifrån utrensning och städning av ditt hem till att sätta nya mål inför hösten. Att bereda utrymme och plats för att mirakel ska ske är viktigt. Under denna affirmationernas nymåne, när orden har så extra stor kraft hoppas jag att du tar en stund för dig själv, tänker till, skriver ner och kanske även läser högt för dig själv vad du har önskat in. Det kommer att bli en superintressant sommar och du behöver vara förberedd för allt det nya. Du kommer inte ha en enda tråkig minut och hela sommaren är händelserik. Nya människor kommer in i ditt liv och du leds till gynnsamma sammanhang. Det är en underbar utveckling på gång i dig och runt dig"

Det stämmer så bra! Som jag städar och rensar nu, bokstavligen. Men jag måste ge mig tid att rensa inom mig också, för det är något som legat och skavt ett tag och att gå runt och hänga läpp är liksom inte jag.
Jag vet ju att jag måste ta tag i mitt sockerintag igen (och igen och igen!) och återgå till mer regelbunden träning, för det gör skillnad.
Men precis som det beskrivs nu och förra veckan, så måste jag ge mig reflektionstid, sätta mig och tänka.
Det är inte så lätt när jag har folk omkring mig hela tiden och barn runt fötterna hela dygnet, men då är ju träningen allt viktigare.
Att få den där stunden. Och att meditera lite.
Det har man tom förstått på barnens skola. hur viktig meditation är, så man har infört det under skoldagen. Så bra att lära barn det tidigt!

Men, jag undrar ju vad det är som ska hända i sommar, förutom barnbarnet då. :-)
Och som sagt, jag känner ju hur det liksom "mullrar"... något kommer att hända på ett eller annat sätt.
Frågan är bara vad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar