Sidor

tisdag 23 juli 2024

Direkt från hösten - tillbaks till sommaren!

Vi åkte verkligen från hösten direkt tillbaks till sommaren, 25 grader och strålande sol var det när vi klev ur hemma igen. 
Det kändes som att vi hade varit i ett annat land! 

Magiskt att åka från höst och landa i sommar igen på 5 timmar! :-) 
Det är ju det som är så fantastiskt med Sverige! Ett antal timmar uppåt eller neråt så känns det som att man är i ett helt annat land. 

Vi fick till en spontan familjedag på lördagen vilket var helt magiskt.
Efter lunch mötte vi upp alla barn på "vår" strand och badade ett par timmar. Det märks att många är bortresta för det var inte speciellt mycket folk. 

Barnbarnen badade tills dom var blå om läpparna! :-) 
Jag, sonen, svärdottern och äldsta dottern badade också ganska länge. Minime och svärsonen tävlade om vem som kunde bygga högsta sandslottet, dom tävlar jämt om det finns något att tävla om! :-D

Sen gick vi upp till oss för att grilla och umgås, vilket är helt otroligt mysigt. Maken mår som bäst när han står vid ofyren och matar alla barn. :-) 

Hundarna är så chilla nu när alla är här. Inget skällande och inget spring runt barnen. 
Tom Bella är chill när yngsta barnbarnet kommer fram och petar på henne. Tidigare reste hon på sig och flydde, som en katt. Nu ligger hon kvar, men jag har stenkoll på henne för jag litar inte helt hundra på att hon inte plötsligt får nog. 
Heidi hon pussas bara en massa. :-) Så hon får vara ifred mer, just för att det blir en sån pussfest. 

Men det är skönt att dom taggat ner. 
Och - det känns som att dom lugnat ner sig ännu mer efter resan. Dom behöver verkligen utsättas för en massa för att lugna ner sig. 
Bara sitta i en rörig miljö och inte göra något är så bra för dem! Framförallt Bella som nu är mycket tryggare och inte lika rädd behöver utsättas för sånt hon är rädd för. 

Lördagen blev en perfekt avslutning på semestern!

Sen var det bara att försöka skruva på huvudet och hitta jobb motivation. Med litet tur så blir det sämre väder, sånt hjälper ju till. 
Men - för att inte chansa så köpte jag lite motivation idag. Nya, fina pennor! :-) Sånt hjälper!

Och - ingen annan på kontoret kommer att sno min blingblingpenna! :-D 

Det är bara jag som jobbar den här veckan, men jag har haft avstämning med en kollega jag vickar för och även chefen ringde och uppdaterade mig. 
Det är inte så lugnt som jag trodde att det skulle vara, men om man ändå är i tjänst är det ju kul att det händer något. 
Jag har varit uppe med tuppen och börjat jobba vid 7, så har jag kunnat logga ut mig vid 15:30. Just nu blir det ju mest att svara kunderna att vi återkommer. Det går inte att boka upp något större när ingen är på plats. 
Men det märks redan nu att hösten kommer att bli spännande! Vi kan känna att konjunkturen vänder nu och vi kommer att ha massor med jobb. 
Det är kul och spännande att få vara med på en tillväxt resa. 

Tiden går fort när man har mycket att göra, så vips kommer det ju att vara jullov! 
Och - sommaren är ju som sagt inte slut än, vi har många varma sköna kvällar som ska utnyttjas, varma helger. 
Nu blommar det ju snart som bäst i trädgården och mycket ska njutas av ännu.

Den 19 augusti börjar Lilleman skolan och den 20 Minime, sen är allt igång igen och då drar ju allt igång på riktigt. 

Jag gillar ju rutiner och "vardag" och jag gillar hösten -det är mysigt med den höga luften och det vackra färgerna. 
Jag älskar att vara ute i naturen när man får klä på sig lite och leta fram vantar. Ha med sig kaffe och en macka och vandra. 
Det är verkligen min nya hobby. Jag har beställt två böcker med information om vandringsleder och så ofta jag kan vill jag ut i skogen. 
När man håller på med problemlösning hela dagarna, då är det så skönt att bara traska rakt ut i skogen. Dofterna och allt det vackra. 
Underbart. 

Stickad tröja, levande ljus och brasa, Mumma! :-)
Jag gillar verkligen alla årstider, förutom november och januari/februari. Det är öken!

Men nu ska vi först njuta klart av sommaren. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar