Sidor

måndag 14 augusti 2023

hej höst!

Så är det då dags att dra igång hösten. Just nu är värmen tillbaka och det känns inte lika höstigt som förra veckan, då hade det regnar varje dag i två veckor, men ändå, när skolan drar igång så är hösten här. 
Men - sommaren är ju inte slut som tur är. Och nu gäller det verkligen att njuta av varje varm stund och suga i sig allt. :-)
Det är lätt att man glömmer bort det när allt är igång igen, men bara att sitta ute och äta middag efter jobbet gör ju att sommaren är kvar. 
Vi har jobbat hårt på att få det klart utomhus innan vi börjar jobba igen och i helgen gjorde vi det sista vilket är jätteskönt! 
Jag städade inne så länge det var blött väder ute. Under sommaren har innemiljön havererat för vi har bara varit inne och släppt grejer ur händerna och gått ut igen. 
Ingen annan i huset ser ens när det är rörigt, så det är bara jag som lider av det, men oj så jag lider av det! :-D 
Men, med hög musik (som väckte trötta tonåringar som kom ner och suckade "mammaaaa" :-)) så städas det ju i raks fart. 

Gräset har vuxit över alla bräddar tack vare det eviga regnandet, både det som fanns och det nya vi sått så det klipptes. Direkt ser även trädgården städad ut. 
Killarna kapade och klöv all ved som legat på baksidan och jag kunde kratta bort allt krafs.. Det är så skönt att ha det städat och fint överallt när man inte hinner med på samma sätt. 

Nu är det bara halva uteplatsen på kortsidan av huset som inte är i ordning. Men vi har nu härliga sittplatser på två ställen. 
Vi har fått ärva en utesoffa av svärmor som passade perfekt. Det kommer att bli ljuvligt att sitta här ute på sena kvällar eller när det regnar. 

När jag satt utanför köket häromkvällen och tänkte på vad vi hunnit med på det året vi bott här så blir man ju imponerad av oss, faktiskt. 
Det finns ju saker man vill göra, men dygnet har sina timmar och att vi hunnit med allt är rätt galet. 
Men, när vi väl bestämmer oss och bara kör, så går det fort och vi peppar och stöttar varandra. 
Nu har vi dessutom haft med Lilleman i mycket och han är så duktig!

Sen vi flyttade in har vi renoverat hela huset förutom ett badrum, ett sovrum och tvättstugan.
Vi har vänt upp och ner på hela tomten och byggt två altaner, vi har grävt bort två stora blombänkar och lagt plattor för utekök och ofyren.
Vi har grävt bort löjliga mängder stenplattor och sått gräs, vi har tagit ner två stora granar och flera tujor och ersatt med spaljéer.
Vi har låtit tvätta och måla taket och jag har tvättat nästan hela undertaket så att det är vitt igen.
Många av projekten är sån som tar tid och är tungt rent kroppsligt, men jäklar vad vi har slitit. Utöver det, så har jag varit på landet och rensat och rensat. Städat och slängt allt skrot som vi samlat på oss genom åren och det är inte lite.
Vi har ju kört ut allt som inte fått plats i radhuset dit (precis som att vi hela tiden vetat att vi ska ha hus så småningom igen) gamla leksaker och kläder som man kan använda där ute men inte passar i vardagen.
Men nu har jag renast helt galet och även gjort ett av de små husen till förråd.
Nu när vi inte hinner vara där lika mycket som vi brukar och inte heller vill, så vill jag ha huset klart att hyra eller låna ut till andra i familjen.
Och då vill man inte ha det rörigt eller ha en massa privata grejer där. Vi ska kunna ge ut nyckeln och veta att det är ordning där.

Men- det har ju gjort att sommaren har varit slitig. Men kul! Jag älskar ju att röja, rensa och städa.
Dock var vi så värda det där glaset vin på årsdagen av in flytten!
Fy fan vad vi är bra!

Men, nu är det ändå skönt att allt drar igång igen. 
Förutom allt som händer i jobbet så har vi annat kul på gång förstås. 
Minime fyller 15 i höst - och går nu sista året i grundskolan. Jävlar vad vi ska fira när hon går ut nian! Då har jag äntligen inga barn kvar i grundskolan efter att ha haft barn där i 24 år när hon slutar, en flaska champagne kommer inte att räcka! :-D

Förutom hennes födelsedag, har vi även ett namnkalas och ett 50 årsfirande plus att äldsta sonen med familj flyttar hit till området i slutet av året. 
Så hösten kommer att vara full av roliga saker och gå otroligt fort antar jag. Det gäller att hålla i hatten! 

Jag hoppas också kunna lägga mer tid på hundarna i höst också. Hur är det möjligt tänker säkert många, hela mitt liv handlar ju om dessa pälsbollar! :-D
Men - dom ska ju tränas också och över sommaren har jag knappt tränat dem alls. Dom må vara små, men även dom behöver lydnadstränas och kommunikationstränas. 

Just nu lägger jag mycket tid på inkallningsövningar och dom får springa på lina. Inkallning är man ju inte klar med någonsin utan det ska tränas jämt, för att förhoppningsvis funka vid skarpt läge. 

Det är så vackert i skogen nu. 
Trots allt regn börjar vissa löv dra i gult och ljungen lyser lila. Så vackert! 

Jag får inte nog av våra skogspromenader och turligt nog inte hundarna heller! :-) 
Båda får springa sig slut och är lugnare övriga dygnets timmar och sköter sig bättre på vanliga promenader. 
I söndags tog vi en lugn och långsam promenad och bara nöjt av värmen, dofterna och ljuden. 
Det kördes båtar på sjön, syrsorna spelade, det doftade grillos och nyklippt gräs. Alla trädgårdar man går förbi är så fina och välskötta så det är fantastiskt att strosa runt. 

Fördelen att gå med hund är att dom stannar titt som tätt och nosar i buskar och då är det inte ett dugg konstigt att stå och där och glo! :-D 

Jag har också börjat pyssla med smådetaljer i vår trädgård. Jag älskar ju lyktor och lyktor som hänger i träd är det bästa. 
Så nu hänger det en hel hoper!

Det känns som att vi har landat på en mycket bra plats nu, äntligen. 
Allt funkar bättre när man trivs och det är inte alltid lätt att hitta vad det är som skaver, egentligen. För mig har det helt klart varit boendet. 
Jäklar vad jag har vantrivts i radhuset. Den frustrationen har lagt sig som ett dammlager över mycket annat. 
Lite sorgligt, men ibland är det svårt att sätta fingret på vad som skaver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar