Sidor

onsdag 26 juni 2019

Två veckor till semestern...

Det är inte bara blommorna på landet som gått bananas - här hemma blommar orkidéerna som tokiga!

Min väg till jobbet är också lite galen.. I ett område har man planterat mängder med rosor och andra blommor och som det blommar!
Redan när man kommer gående en bra bit ifrån känner man doften....

Det här är två olika sorter av honungsrosor och dom doftar fantastiskt ljuvligt. Man kan säga att jag går väldigt långsamt förbi! :-)
Det är bostadsrätter i området och jag gissar att man lagt en hel del energi och engagemang på blomrabatterna. Så mysigt!

Jag tog långlunch i måndags och uppdaterade garderoben lite.. Eftersom att jag gått ner drygt 14 kg på ganska kort tid, så har ju alla BH blivit för stora.
Jag har inget som sitter bra. Några gamla har jag grävt fram och dom sitter lite sisådär, men nu när jag kan ha byxor/ kjol och T-shirt, då vill jag ha BH:er som sitter bra under och som är släta utan grejer på.
Nu uppdaterade jag garderoben och grät en skvätt, för jäklars vad dyrt det är!

Det är jättekul att kunna gräva fram gamla kläder nu. Plötsligt är ju garderoben dubbelt så stor som den var för ett halvår sedan.
I morse blev det lite lustigt. Jag målade naglarna igår, med första bästa lack jag hittade i badrummet.
Sen klädde jag på mig i morse och när jag var på väg till jobbet slog det mig att jag hade samma färg på naglarna som på kjolen!
Nu snackar vi färgkoordinerat! :-D
Idag har det regnat hela dagen vilket iofs är både skönt och välbehövligt, men det har samtidigt varit kladdigt och fuktigt. Skum känsla.
Och kontoret är invaderat av myror! Dom är överallt, både på golv, skrivbord och uppe på hyllor!
Det känns som att det kryper PÅ en... :-)

Jag är ganska trött nu..lite sliten efter en turbulent period.
Jag har vari inne i en process ett tag som vänt upp och ner på lite grejer och det varit många turer runt det som gjort att jag inte varit helt med i matchen i övrigt.
Det blev märkligt när jag liksom hade hunnit gå ner i varv över långhelgerna och nu kände hur semesterlunken var på väg...och var sen tvungen att verkligen varva upp och anstränga alla hjärnceller..
Det var en slump som satte igång en processen som blev jäkligt rörig.
Folk har uppenbart ljugit, försökt påverka åt lite olika håll det har varit möten, väntan och tja, besvikelse faktiskt till slut. I alla fall en stund.
Men, jag har hela tiden gjort så gott jag kunnat och hållit relationer främst. Varit transparent och sett till att jag stolt kan känna att jag gjort det jag kunnat och inte betett mig illa.

Jag har heller inte riktigt vetat vad jag velat då jag blev lite överraskad. Så samtidigt har det varit skönt att någon annan tog ett slutgiltigt beslut för jag var inte helt säker på vad jag hade beslutat om det hade varit upp till mig.
Men - det som stör mig är att det inte varit renhårigt hela vägen och jag har hela tiden känt att det legat en hund begraven.
Tidigt sa jag det till en person som varit insatt i processen att jag vet hur det kommer att sluta. Jag kände det direkt.
Och så rätt jag fick! :-) Personer förstår inte hur lätta de är att läsa av, inte genom det som sägs, utan det som inte sägs.
Jag har även sagt till samma person att jag tror att beslutet inte är helt genomtänkt, men det ansvaret får ju beslutstagaren ta på sig. Men det är märkligt hur man inte kan se helhet och inte heller tänka lite nytt och utanför boxen.
Men återigen, nu har man valt och får leva med det. Jag tror att om ett tag, så kommer jag att kunna säga "Vad var det jag sa?" igen. :-)

Nåja, nu känns allt ändå bra, riktigt bra. Jag var låg ett tag och lät mig vara det. Bottna i känslan och sen gå vidare.
Men det var ändå skönt att jag hinner landa i det hela innan jag ska gå på semestern. Förbereda hösten, så att jag är startklar då. Det ligger så mycket kul i pipen för hösten!
Det blir rätt mycket att göra, men det gillar jag ju och nu är jag så säker på att ingen kan göra det bättre än mig, det vet jag. Och det har jag fått bekräftat.
Jag kommer att kunna vara mycket tydligare, kaxigare och tydligare framöver.
Och - det är skönt att jobba klart nu ett par veckor och sen gå på semester och veta att allt det jag ska göra i höst, kan jag till hundra procent, jag behöver inte lära allt nytt eller sätta nya processer.
Så det blev ändå bra.

Hela min arbetsgrupp gick ut och åt lunch i måndags, det är skönt när arbetstempot går ner lite att vi kan unna oss en lite längre lunch och bara tjattra.
Det blir mycket jobbprat också, men vi är en grupp som kan skratta så att tårarna rinner. Det uppskattar jag väldigt.

Efter lunchen smet jag in och köpte lite gott till kaffet. Mums! Kärleksmums! Så gott!
Och en sån här ruta åt jag av vid tre tillfällen, så maffig är den.
Snickersen tog jag till kaffet idag. Mums.

Maken och jag var själva till middagen igår, så vi passade på att äta på vårt favoritställe i närheten.
Texas Longhorn, så god mat!
Även om vi numer inte kan äta några större mängder..
Sen hämtade jag hem barnen som varit hos farmor och badat och varit på Bio.

Dom har kommit in i semesterlunken och totalt vänt på dygnet, men vad gör det. Det är ju sommarlov!
Jag har kommit av mig med träningen, men ska sätta igång med det på morgnarna nu igen. När allt är igång brukar jag vilja vara på jobbet senast 8:15, men nu kan jag unna mig att komma insläntrande framåt 9 och då kan jag ju lika gärna träna innan jobbet.
Så, i morgon ska det bli av.
Jag får inte ramla av träningshästen nu när jag fått igång så bra rutiner.
Men - jag måste också unna mig att gå ner i varv, så att när semestern kommer...då är man redan i rätt mode! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar