Sidor

söndag 23 oktober 2022

Sköna helger.

Jösses så skönt med helg, igen. 
Förra veckan var helt galen och den här har varit full rulle.
Redan i onsdags förra veckan kändes det som att det kunnat vara fredag! :-)
Rörigt över hela linjen, med mycket jobb och massa sjukdomar här hemma. 
Det är så ovanligt numer. Nu är barnen så stora att dom oftast är friska och är dom inte det, så är jag inte jätteinblandad med annat än möjligen en Ipren och lite "stackars" :-)

Så att "folk" blir akut sjuka så att jag måste åka hämta och bädda ner och en annan åka för att träffa läkare är väldigt ovanligt.  
Samtidigt som jag skulle behöva vara på annan plats samtidigt och det dyker upp hantverkare som ska släppas in och maken hade uppdrag som han inte kunde flytta på, ja då blir det lite kaotiskt. 

Jobbveckan som jag trodde skulle bli rätt lugn innebar också åkande hit och dit och stänga loopar och får ordning och som grädde på moset fick en kollega ett dödsbud när vi var på kontoret vilket ju fick allt att stanna upp, så var fredagen väldigt välkommen. 
Det tyckte även hundarna. :-) 
Dom klarar det bra nu att vara hemma själva 4-5 timmar. 
Oftast blir det kortare för att vi kommer och går. Det är så skönt att Lilleman slutar 14 nästan varje dag, så han är hemma vid 15. 
När han låg hemma sjuk iddes jag inte visa dem att han låg hemma, då konstaterade han att dom båda hade sovit bort dagen helt. 
När han väl visade sig, så ville dom inte ens ut. 

Vi åkte ut till landet över helgen, vi har inte varit där på jättelänge, men nu var det allmän städhelg där man bland annat sätter snö pinnar och fixar, så det var bara att åka ut. 
Och det är ju mysigt trotsa att det regnade. Dottern gick över och drog igång en brasa så stugan var varm när vi kom ut. 
Jag har tömt växthuset och klippt ner rosor och lite annat, så att det inte ser så vildvuxet ut. 
Sen tömde jag kylen och frysen innan vi åkte så att vi kunde stänga av den. 
Tack vare de härliga elpriserna måste vi stänga av allt som går att stänga av och sen blir det ingen vintervistelse denna vinter.  Vi åker ut över dagen bara lite då och då och tittar till. 
Otroligt tråkigt. 
Sommaren där ute är ju ljuvlig, men även vintern är härlig. När det är snö och solsken är det inget som slår att grilla korv ute. 
Men, men. 
Det är ju ett I- landsproblem.
Coolt var att plocka sista rosorna i oktober!


Den vecka som gått har varit full av aktiviteter varje dag. Men allt har gått bra och inga stora katastrofer har dykt upp. 
Men, utvärderingen blir ändå lite sisådär av andra orsaker. Skönt i alla fall att det här stora projektet är över och det blir en liten lugnare period.. och tom två semesterdagar på höstlovet. :-)

Ett tag har det varit så att jag bara har koll på närmsta veckan och nästan dagen. Jag pallar inte att lyfta blicken och se längre fram, men det måste man ju. 

Nu inleder vi ju också födelsedagsmaratonet och sånt ska planeras.
 (Egentligen startade det för ett par veckor sedan när yngsta barnbarnet fyllde 1 år, men det planerade ju dom! :-D )

Vi hade hoppats kunna ha de två yngstas kalas här i nya huset, men vi vet inte om vi hinner få klart så pass att det går. Fira blir det hur som helst. 
Sen är det dags att börja tänka på jul. Det härligaste i år är att vi kan ha alla här på julmiddag, det har jag längtat efter så länge!
Och vi kommer att ha plats för en riktigt gran! :-)
Men - i år blir det väldigt lite julklappar. Det har jag tjatat om i alla år och i år är det mer motiverat än någonsin. 
Elräkningarna är inte roliga och dessutom så såg vi vid flytten hur sjukt mycket grejer alla har! Vi behöver inget mer. 

Men först ska vi ju njuta av den vackra hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar