Sidor

lördag 23 oktober 2021

Hösten är här.

Nu är hösten verkligen här.
Det är mörkt och blött. Och jag är helt galet trött! 
Och inte bara jag utan alla jag träffar på säger samma. Man sover och sover men är lika trött ändå.
Det är troligen en kombination av att det är just mörkt men också att allt dragit igång igen. Det är full rulle och man är inte van riktigt.

Veckan som gick var helt hysterisk. Fullt upp och precis när jag tänkte avsluta torsdagen och tänkt använda fredagen till att städa lite i mina dokument och liksom hinna i kapp mig själv.
Jo tjena. Strax innan det var dags att avsluta dagen fick jag ett samtal som gjorde att jag fick sätta mig ner igen och sen köra en bit in på kvällen och logga på klockan 06 på fredagen och sen jobba till framåt 18.
Men det gigantiska problem jag fick i mitt knä löste sig till slut. 
Nästa vecka bli lika galen. Troligen är jag som en trasa när helgen kommer. Tur att vi spenderar den på landet och att vi ska fira äldsta dottern som fyller 25!

När jag åkte ut på fredagen hade jag en tickande stress högt upp under hakan som fladdrade.
Men jag behövde bara kliva ur bilen på landet, så sjönk nivån till knäna.
Visst är det märkligt?
Iofs så hade problemet löst sig till 80% men ändå. 

När det är såhär mörkt, jag är galet trött och jag vet att nästa vecka blir utmanande, då gäller det att vara snäll med sig själv helt enkelt.
Jag vill ju alltid göra mitt bästa och leverera. Ibland får man landa i att det är gott nog att man gör så gott man kan. 
Och fylla sig med sömn, frisk luft och promenader. 
Som tur är har vi haft ett par riktigt fina dagar med ljuvligt vackra morgnar senaste veckorna också. 
Det ÄR lättare att kliva ur sängen då faktiskt. 

Soluppgångarna är så vackra. 


Vid jobbet har vi några väldigt vackra träd. Det är de mest fotograferade träden misstänker jag och även jag fotar dem när jag kan! 
I år var det knappt att jag hann med det iom att man är så sällan på kontoret. 


Till hösten hur ju också att lägga upp ett lager böcker! :-) Den här har jag längtat efter länge och nu kom den på posten! 


Jag väntar in fler böcker och har hoppat igång låna och läs. När det är mycket som händer och i huvudet måste jag lägga undan sociala medier och i stället läsa.
Det är märks på stressnivån. Även då böcker kräver mer, att man faktiskt läser och sociala medier är lättare att bara låta sväva förbi, så är det bättre för hjärnan. 

Sen är trädgården och blommor alltid bra medicin. 
Förra helgen kunde jag inte låta bli att köpa lite höstblommor, det såg så naket ut utan. 


Det var fantastiskt härlig lördag. Sol från en klarblå himmel, helt underbart. 
Bella var jättejobbig hela morgonen, stissig och skällde hur länge som helst. När vi gick hittade vi älgspillning på tomten, så det var ju inte så konstigt. 

Hon fick springa på lång lina som hon brukar, men när vi kom till grannområdet insåg vi hur dumt det var. Dom hade städdag och det var folk, bilar, fyrhjulingar och full rulle, så det gick ju inte att hon sprang runt. 
Vi fick också snällt gå en helt annan väg för att inte vara i vägen och där var det ganska mycket trafik. Man kunde känna frustrationen i hennes kropp, som inte fick springa. 
Så vi gick ut på en åker innan vi gick hemåt där hon fisk springa av sig och hoppa i rätt högt gräs.
Den lyckan!

Hundar ska bo på landet! 
Dom sprang runt i sin hage hela dagen under tiden jag krattade löv och lite annat och sen är dom helt slut, på ett helt annat sätt än i radhuset.
Där kan dom inte springa sig trötta på samma sätt. 
Nu är jag ladda inför en högintensiv vecka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar