Sidor

lördag 13 april 2024

Nu tar vi helg!

Nu är väl våren ändå här? 
Det har varit rätt varmt i veckan och även om det blåser, så blåser det inte iskallt längre. 

Jag får verkligen sitta på händerna för att inte plantera ut en och annan blomma! Tänk att det är så svårt varje år att vänta in maj! :-)
Drömmen är ju inglasad uteplats vid köket, där tomaterna skulle växa sig höga och tjocka redan i april!

Nåja, sommar blir det förr eller senare och mysigt är det när solen skiner in genom smutsiga fönster! :-)


Det går bättre och bättre på jobbet och nu börjar jag på något sätt landa och veta vad jag ska pyssla med och kunna planera mina egna dagar. 
Tidigare har jag haft möte med chefen, fått uppgifter som jag sen jobbat med. Nu gör jag uppgifter och går sen till honom och ser om det blivit något fel. 
Det är liksom omvänt och det gör ju allt mycket roligare. 
I veckan har det också uppstått problem som jag kunnat lösa! Det gör det ju också roligare. 
Och - för varje avvikelse och problem som uppstår så lär jag mig saker. Vad jag behöver ha koll på och hur jag löser det om saker inte fungerar. 
I torsdags hade vi en härdsmälta som blev lite akut. Saker som skulle funka för en kollega gjord inte det och han är för ny för att ens veta exakt hur det ska fungera. 
Chefen konstaterad att något nog var tokigt och bad mig lösa det. Så jag ringde ett samtal. Det fina nu är att jag kan säga "jag är ny, har aldrig gjort det här, vad har jag gjort fel?"
Sen visade det sig att kunden hade bockat i för få rutor hos sig! :-) Vi sitter ju i Stockholm och kunden har verksamhet på flera ställen i landet och hade inte bockat i att vi hade tillgång till två platser till. 
Så plötsligt funkade det!
Sen hade vi inte fått länkar för digitala möten och där visade det sig att kunden behövde gå in och godkänna dem innan vi såg dem. 
Så, vips, från fullt kaos, så funkade allt när jag gick hem på torsdag kväll. Så skönt!
Och nu vet jag exakt vad jag måste ha koll på när vi har uppstart för just dessa projekt. Så problemet gjorde att jag nu kan mycket mer! :-) 
Och då kan jag göra en rutin som jag följer efter varje uppstartsmöte vi har. Innan visste jag inte exakt hur det skulle funka. 
Nu börjar jag också lära mig vilka konsulter som snurrar sina projekt helt själva och säger till om dom behöver hjälp och vilka som inte klarar sig och jag måste ha koll på. 
Det är liksom lite nytt att jag ska ha koll på kollegor på det sättet, kika in hos dem och fråga "har du skickat X till kund? Har du förberett allt? Varför ligger dokumenten inte i rätt mapp?" 

Sen är det också nytt att jag är fullt ansvarig över budget och projektplaneringen, så jag lägger upp projektet och låser faserna. Sen får dom snällt komma och be mig öppna dem och då gör jag det om jag tycker att dom ska jobba med just den fasen. 
Lägger dom för mycket tid på en fas - då flyttar jag timmarna eller nekar dem. 

Som sagt, när jag kan allt och det rullar, då blir det jättekul! 
Chefen och jag har också planer på utveckling längre fram när vi har blivit riktigt duktiga på det här affärsområdet som är rätt nytt. 
Det har byggts upp under drygt ett år och nu skalar vi upp. Och nu när många branscher och företag är i kris, då är det ju så jäkla coolt att vi sitter och lägger ett långsiktigt pussel och funderar på om vi måste anställa en eller två personer till! 

Jag har jobbat i 9 veckor är inte längre nyast på stället! :-) En kom för ett par veckor sedan och hen ny kollega kommer i maj!

Nåja, i fredags var jag iväg på ett roligt event!
Ett event som jag varit ansvarig för i 10 år! Nu fick jag delta som gäst. :-) Så mysigt!

Det var lite pirrigt innan, för jag visste inte hur jag skulle reagera! Skulle jag sakna det? Skulle jag sakna mina kollegor?
Skulle jag känna "oj vad jag hade velat vara kvar i det här sammanhanget"... men så blev det inte. 

Det var jättekul att träffa nästan alla f.d.. kollegor och prata lite med dem. Vi hann inte jättemycket, för dom for ju runt och råddade! 
Men jag hann prata med alla andra som var där, sånt brukar jag sällan hinna med!
Jag träffade också min efterträdare som jobbat precis en vecka! 
Stackarn! :-) 
Men hon tackade för de rutiner jag skrivit och lämnat efter mig, så hon bara kunde läsa och sen komma igång. 

Det var så trevligt att jag kunde prata med mina bordsgrannar och behövde inte ha koll på ljud, blommor och ordningen på prisutdelningen. :-)

Det gjorde en kollega som satt precis bredvid scenen och hela tiden var på språng. 

Jag vet ju vad man irriterar sig på när det inte funkar, så jag förstod ju varför hon sprang lite hit och dit. :-)
Men det var en jättefin morgon! 
Christina Stielli föreläste och hon var jättebra! Mycket tänkvärt och roligt! :-)

Det är väldigt relevant det hon föreläser om - det egna ansvaret. 
Jag brukar ju irritera mig på att det helat tiden finns ett problem som ska lösas, endera på jobbet eller privat. Det blir fan aldrig lugnt. 
Och precis det pratade hon om! :-) Det rullar in nytt skit hela tiden och då måste man bestämma sig för hur man tar emot det. 
Hur man bestämmer om man kan lösa problemet eller inte. Kan man det - gör det! Kan man inte, då har man inte ett problem. 
Då behöver man förhålla sig till det problemet man tycker att man har och acceptera att det är som det är. 
Man behöver inte ens gilla läget, för det kanske man inte gör, men accepterar att det är som det är. 
Och inte älta. Släpp det som varit, för det har varit. 
Man kan ju lära sig av det som varit, förstås, men släpp det. Älta det inte. Gå vidare. 
Så sant! 
Nu har ju hundarna fått vara med på kontoret och det har funkat fint. 
Det är skönt, för nästa vecka har vi en dag som kör ihop sig helt, Alla är borta hela dagen och ingen kan åka hem på lunchen. 
Och då är det skönt att jag kan ta dem med mig. Dom får börja med att följa med till bilverkstaden och lämna in en bil på service och sen hänga med till kontoret. 
Som tur är är det gångavstånd mellan dem. :-) 

Men nu är det helg och jag ska som så ofta städa både ute och inne! 
Bilarna är smutsiga både ute och inne och det ska fixas. Och nästa helg ska vi ha kalas med huset fullt av gäster, så huset ska saneras.:-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar