Sidor

fredag 10 november 2023

Hektisk vecka och hundträning.

Shit vilken vecka! 
Så många känslor högt och lågt. I förra veckan fick jag ett roligt besked som jag behövde informera lite olika personer om i olika grupper och tider under veckan, så skönt att ha det gjort sen! 

På tisdagen åkte jag iväg på ett möte, den här dörren kommer jag att gå i igenom rätt ofta snart. :-) 

Sen har veckan fortsatt varit fyllda av lite olika möten. Jag var helt säker på att det skulle lugna ner sig lite efter min information men icke, plötsligt blev jag inkallad till ett annat projekt som behövde bemannas ett par månader framåt, och det är ju kul. 
Men, nu behöver jag sätta mig och lägga en plan framåt. Som tur är jobbar jag en del i mellandagarna och då är det så pass lugnt att jag kan göra massor av planering och dokumentation. 

Exakt vad det innebär blir officiellt så småningom, det är så många andra inblandade som jag behöver ta hänsyn till. Huvudsaken är att huvudpersonerna är informerade, för rykten går alltid. 

Nåja en märklig vecka är till ända vilken jag avslutade med lite gott bubbel! Som jag är värd den! :-)


Det dröjde ju inte länge innan jag somnande i soffan! :-)
Och sen dröjde det inte länge innan Bella kom tassande och la sig på min arm. :-) Som hon älskar gos!!

Hon får inte nog och vill helst ligga nära, nära. 
Heidi vill alltid vara när och med, men vill inte att man gosar med henne. Börjar man smeka henne när hon ligger bredvid, då reser hon ganska snart på sig och lägger sig lite längre bort. 
Jag kan vakna av att hon grävt ner sig mellan mina kuddar eller ligger i mina knäveck, men jag ska inte röra henne! :-)
Dom är så olika varandra dessa två. 

Jag fortsätter med min träning. Inte så mycket lydnad som passivitetsträning och kravställning. Jag har jackat upp ordentligt nu och tänker mer på vad dom får göra och vad dom inte får göra. 
Just för att dom ska bli vana vid att jag bestämmer var dom får vara och när dom måste tagga ner. 
Det kommer att bli viktigt så småningom. 

Tex kan jag plötsligt bestämma var dom ska ligga och hur länge dom ska ligga där. Heidi är inget problem, hon lägger sig och ligger kvar så länge jag är i närheten. 
Där jobbar jag på att hon ska ligga kvar när jag reser på mig och går. 

Bella vill helst bestämma själv var hon ska ligga och vila. Så efter ett par minuter  reser hon på sig och går någon annanstans eller bara vandrar omkring. 
Och det måste hon sluta med. Hon ska ligga där på handduken tills jag säger att hon inte längre behöver. 
Det är jätteviktigt och går rätt bra redan. 
Dom skäller mindre också bar av att lära sig att när jag säger nej, så är det nej. 

Jag har tid på mig att träna och finslipa det här, för det kommer att vara viktigt för mig längre fram och då är ju motivationen plötsligt mycket starkare. :-)
Det som var lite kul här i veckan var att jag ramlade över gamla tv program som Fredrik Steen haft för ett antal år sedan. Med tanke på hur ung han var så är dom rejält gamla, men roliga att titta på ändå. 
Maken och jag har legat och slötittat på dem och vid ett tillfälle hade dom en schäferblandning som var galen i att jaga bilar...
Plötsligt säger maken "men - det där är ju som Bella!"... I ett annat program hade dom en liten Yorky som ville ha kontroll på allt och alla och for omkring och då utbrister han "men det är ju Heidi!" :-)
Och precis så var det!
Jag har sagt länge att Heidi försöker kontrollera och bestämma över oss alla och hon är så liten och söt att ingen säger till henne utan garvar mest. Hon gör liksom inget eller ingen illa, för hon är så liten. 
Men jag kan störa mig på vissa beteenden. 
Häromdagen när hon stod och skällde mot sonen och krafsande honom på benet så sa jag "tänk in att hon hade varit en 62 kg schäfer nu, hade du tyckt att det var kul?
Nej det hade han ju inte. "så säg till henne då" sa jag. :-) Och när han föste iväg henne, så slutade hon ju, rätt snopen. 
Bella skäller aldrig _mot_ oss, annat än när hon behöver ut eller när hon står i köket och snurrar = vill ha godis! :-)

Dottern och minsta barnbarnet ska bo här några dagar nästa vecka och då har jag ännu större möjligheter att träna dem med störning. Perfekt! 
Jag får ta alla tillfällen i akt att träna dem. Jag ska också börja ha med dem oftare i stökiga miljöer så att dom vänjer sig även med det.
Dom är härliga och lättlärda, så jag ska nog få ordning på dem. Vi har kommit långt redan och jag har som sagt lite tid på mig.
Tur att ordspråket "det går inte att lära gamla hundar att sitta" är fel! :-) Det är nästan tvärsom, nu är dom i en ålder då dom taggar ner och mognat och vi kan träna ännu mer. 
Kul! 

Helgen blir lugn. Det ska städas, storhandlas, klyvas ved och fixa lite allmänt och solen sken ett par minuter i lördags, den har man ju inte sett på hela november. 
Det ÄR mörkt och grått nu, fy fan. 
Vi har köpt mängder med utebelysning som vi ska hänga nu. 
Det blir intensiva helger framöver också, ända fram till jul nästan - och även en period med massa jobb väntar igen. 
Och - starten på en Onboarding - Det blir kul! :-)
Så det är skönt att ha en helg där vi bara göra praktiska saker och vilar. 

1 kommentar:

  1. Gratitude for providing a fresh perspective on a familiar topic.

    SvaraRadera