Sidor

söndag 29 juli 2012

Snigeljakt.

Här på landet har vi rätt många mördarsniglar. Äckliga, långa, bruna sniglar.
Jag ligger i krig med dom också!
J
Vi plockar dom en och en. Treåringen går bakom mig med en hink som vi fyller. Sen….hm..jag kanske inte ska berätta vad jag gör med dom sen, utifall att någon extremt djurvänlig skäl läser.
Men, jag kan säga såhär: dom kryper inte mer….
Sniglar, likt fästingar ligger inte högt i kurs hos mig! Dom är inte djur, fyller så vitt jag vet ingen funktion i faunan.
Jag tror inte ens att fåglar äter mördarsniglar, de tycker nog att dom är för slemmiga. Skulle vara franska fåglar då, kanske?
Nåja, jag har en egen mördar metod! Sen finns det ju andra tips. Att man samlar dom i en påse och lägger i frysen! I FRYSEN!
Urk! Bara tanken på att ha sniglar i frysen skulle nog få hela familjen att bli vegetarianer! (Kanske ingen dum idé när jag tänker efter! ;-))
Och jag kan se framför mig när utsvultna tonåringar kommer hem ifrån skolan och fått gryta till lunch (alla dessa grytor skolbarn får! Dålig fantasi, har dom, skolmatpersonalen!) river fram första bästa påse och slänger in i micron!! …….hm….
Nej. Så gör vi inte.


Sen finns tipsen att göra öl fällor. Man häller öl i en burk med låg kant, sniglarna känner doften, kommer rusande. Nåja, sniglande i hög fart. De suger i sig ölen, blir fulla som ägg, druttar i och drunknar.
Bra så. Hittills har jag känt att det vore synd på ölen, liksom.
Men, häromdagen smakade vi två öl som stått i gästhuset ett tag. De var inte så goda, men, här slängs inget, så jag gillrade en fälla, för att se om det funkade!

Jag visade grannen som tittade förbi och se på fasen! Det hängde två sniglar över kanten och sörplade öl! (såg ut som vilken fredagskväll på lokala krogen som helst!)


Jag förklarade tanken, att de ska bli pruttfulla och drunkna. Grannen var jätte imponerad!
Efter ett tag, gick vi ut för att se hur det gått och snopna blev vi! För burken var tom! Vi konstaterade att Nynäshamns sniglar, de suger i sig och vinglar tillbaks hem! (Det hade varit kul att se dem snigla i sidled faktiskt!)
Nåja, morgonen efter kikade jag igen och nu minsann låg det vanliga mördarsniglar i koppen! Drunknade!


Och nu kom jag till nästa problem. Vad gör jag med dom nu då? Fulla, slemmiga och döda? Äckligt!!
Det hade ju varit praktiskt att hälla dom i en påse och slänga dom i frysen nu, för lättare hantering, liksom. Men då är väl risken stor att någon misstar sig för att det är en ny sorts isglass???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar